CRÒNIQUES

Toc d’atenció a Cornellà en una vesprada horrible (2-0)

Per Blanquinegres · 26 Agost, 2018

El València CF va perdre este diumenge en la seua visita al RCDE Stadium davant l’Espanyol per 2-0, en un encontre marcat per cinc minuts negres dels de Mestalla en els quals els locals van marcar els dos gols i pel partit, en general, d’un València que no pareixia el de la passada temporada.

El València CF va eixir concentrat, ficat en la gespa i amb les idees clares. En només uns segons va crear dos bones accions de perill, les dos protagonitzades per Rodrigo. En la primera li van arrabassar la pilota en el moment del llançament i en la segona l’internacional no va arribar per poc a una passada amb el cap de Wass. Una altra vegada Rodrigo va ficar por en el cos quan va cabotejar un bon centre de Gayà que Diego López va atallar en la mateixa línia. Eren els millors minuts dels de Mestalla. En el minut 17 una espectacular acció per la seua banda de Carlos Soler, amb assistència a Santi Mina, va acabar en un llançament del gallec que Hermoso des de la gespa, va blocar quan anava ja a gol. Es va reclamar pena màxima per mans del central. Després de consultar el VAR, no va es vore res punible.

Tanmateix, a partir d’eixe moment, l‘Espanyol, va començar a tindre arribades en atac, i va tindre l’oportunitat més clara d’avançar-se passada la mitja hora de joc amb una cabotada de Sergio García que va donar en el travesser i en el rebuig, Borja Iglesias va rematar de nou amb la testa i Neto, en una magistral intervenció, va evitar el primer gol local. Els compassos finals van ser molt emocionants amb dos equips buscant la victòria, però sense encert. Els de Mestalla tractaven d’aguantar la major embranzida espanyolista i amb l’empat inicial va acabar una intensa i competida primera meitat a Barcelona.

Després del descans, els de Marcelino van fregar el gol en el minut 50 quan després d’un servei de cantonada Kondogbia va fregar la pilota i Granero, des de la mateixa línia de gol, va traure el perill. Una autèntica pena. I poc després Neto va tornar a estar providencial amb un gran rebuig a potent llançament de Leo Baptistao. A partir d’ací, l’Espanyol va dominar a un València que va desaparéixer de la gespa. Al caient de l’hora de joc l’Espanyol va marcar l’1-0 en un servei de falta directa de Granero. La pilota va tocar en el travesser i va botar dins, encara que fins que no es va revisar pel VAR el col·legiat no va concedir el gol. Marcelino va fer debutar a Cheryshev en la seua segona etapa com a valencianista i va ficar a Gameiro per Santi Mina, però el pitjor estava per arribar quan en una distracció defensiva Borja Iglesias ho va aprofitar per a fer el segon després d’una errada de Piccini. En cinc minuts el València CF va patir un dur colp.

Però tocava reaccionar. I per a l’heroica va entrar Batshuayi per a buscar el més difícil. I el València CF va estrényer al màxim, va forçar molts serveis de córner, però no trobava la forma de poder reduir diferències. Kondogbia, en el minut 88, es va acostar al 2-1, però Diego López, amb dificultats, va enviar a córner. Al final, gens va canviar i l’equip de Mestalla va perdre el seu primer partit d’esta temporada.