CAMPIONS: El València CF guanya al Barça i alça la Copa del Rei

Per Cristian Año · 25 Maig, 2019

Onze anys feia que el València CF no arribava a una final. Esta temporada, la del Centenari, tindria la sort de tornar a estar a 90 minuts d’un títol. El valencianisme tornava a empapar-se d’il·lusió molt anys després, i ho demostrava amb un massiu desplaçament a Sevilla. El rival, un dels millors equips de la Lliga, el FC Barcelona.

Rodrigo tindria la primera ocasió del partit. Tot i dominar el conjunt blaugrana, serien els nostres qui tindrien la més clara, però Piqué treia el baló en la línea de gol. Això sí, a la segona que tindrien, ja no anaven a fallar. Gameiro enviava a l’escaire un xut potent després d’una passada de Gayà. El davanter posava el 0-1 al minut 21. Però no anava a acabar-se ahí, i és que Rodrigo, en el 34, posava el 0-2. Semblava que estàvem a Mestalla. I a més, Jaume Domènech evitava que els de Valverde retallaren distància abans del descans amb dos grans actuacions.

Ja en la segona meitat, en València CF tan sols necessitava aguantar un poc més per a fer-se amb la Copa del Rei. El Barça, com era evident, menejava la banqueta i buscava la reacció. Tocava patir. Messi s’inventava un xut que a punt estava d’entrar en la porteria, però tampoc era el seu dia. Parejo, lesionat, abandonava el terreny de joc per Kondogbia a falta d’uns 30 minuts. Però en el 73, Messi, que estava més actiu en esta part, posava l’1 a 2. Un patiment.

Finalment, amb un València CF clavat dins de la seua àrea, aconseguia mantindre el resultat i brindar-nos una justa i emocionant victòria. L’afició plorava. Erem campions.