La millor informació del ValènciaCF en valencià

Banderes, música i les estreles del València en la processó cívica del centenari
,

Banderes, música i les estreles del València en la processó cívica del centenari

COMPARTIR
330-120

Una processó cívica protagonitzada per la música, les banderes commemoratives, crits d’ànim i suport al València i algunes de les principals estreles del club va iniciar la celebració del centenari del València CF que es compleix aquest dilluns.


La marxa, que va comptar amb unes 5.000 persones, va donar començament en el camp de Mestalla i va concloure en el quilòmetre 0 del València en la plaça de l’Ajuntament, en el lloc on estava el Bar Torino, on es va fundar el club.


Durant la processó, diversos jugadors del València van portar la rèplica de la bandera fundacional del club, entre ells, Mario Kempes, Claudio López, Roberto Gil o Amedeo Carboni, així com Ferran Giner, president de Ascocion de futbolistes.


A l’arribada, els descendents dels fundadors del club van llegir l’acta fundacional i el president del València, Anil Murthy, va afirmar que el club té “la ment posada en el futur i a ser cada dia millor” però que per a això cal “recordar la importància que ha tingut l’entitat durant els últims cent anys”.
Els crits d’ànim van ser constants al llarg del recorregut, que va donar començament a les portes de Mestalla per a arribar a la Plaça de l’Ajuntament.


Durant el recorregut, alguns dels grans futbolistes de la història del València com Roberto Gil, Amadeo Carboni, Mario Kempes i Claudio López, van portar la rèplica de la bandera fundacional del club, que encapçalava la marxa per darrere de la banda de música Santa Cecilia de la localitat valenciana de Fortaleny.


Entre els jugadors assistents es trobaven al costat del president de l’Associació de Futbolistes del València, Fernando Giner, exjugadors com Ricardo Arias, Salvador González “Voro”, Vicente Guillot, Juan Sánchez, Miguel Tendillo, Carlos Arroyo, Pepe Claramunt, Pablo Rodríguez, Emilio Fenoll o Darío Felman.


També van desfilar pels carrers de la ciutat Antón Martínez, José Vicente Forment, Roberto Fernández, Pepe Cerveró o Rubén Darío Ciraolo, així com els ex presidents del València, Agustín Morera i Amadeo Salvo

.
A l’arribada a la plaça de l’ajuntament, en el lloc on fa un segle estava el Bar Torino en el qual es va fundar el club, es va descobrir una placa en commemoració del centenari de la fundació del club en aquell lloc.


El president Anil Murthy, al costat de Roberto Gil, Pepe Claramunt, Mario Kempes i la capitana de l’equip femení, Gio Carreras, van descobrir la placa.


Posteriorment, els descendents presents dels fundadors de club (Octavio Milego, Gonzalo Medina, José Llorca, Julio Gascó, Pascual Gascó, Andrés Bonilla i Fernando Marzal), van llegir l’acta fundacional de l’entitat.


A continuació, Murthy va felicitar el valencianisme pel centenari del seu club, va honrar la memòria de l’entitat i va destacar la necessitat de mirar al futur per a fer més gran el club.


També van estar presents el director general de l’entitat, Mateu Alemany, i en representació de l’equip l’entrenador, Marcelino García Toral, i un dels seus capitans, el portera Jaume Doménech.