La millor informació del ValènciaCF en valencià

La venda del VCF necessitarà el consentiment de Bankia
,

La venda del VCF necessitarà el consentiment de Bankia

COMPARTIR

728-90

Les espases per a una hipotètica venda del València CF es troben, en aquests moments, en una situació de guàrdia absoluta. Mentre que Anil Murthy es va encarregar ahir de desmentir-ho, anomenant com a “fake news de Twitter” a tots els rumors que han sorgit al voltant d’un possible canvi accionarial, els moviments al voltant del club de Mestalla són plurals. L’únic que ha transcendit a l’opinió pública, pel moment, és el del propietari del Leeds, Andrea Radrizzani, encara que segons informen diferents mitjans també existeix un grup d’empresaris valencians que treballen a consciència en un exercici comptable per a conéixer la viabilitat d’una possible compra de l’entitat.

No obstant això, no tot depén dels actors directes d’una possible compra-venda. En aquest cas, Bankia també té alguna cosa a dir. Segons informa el diari Las Provincias, qualsevol transacció que implique el canvi accionarial en, almenys, el 51% de les accions, ha de comptar amb el consentiment escrit de l’entitat bancària. En el cas que ocorreguera el contrari, un context que no s’ha de descartar vist l’hermetisme amb el qual actua Meriton Hòldings, el València hauria d’abonar 125 milions d’euros a Bankia.

I d’on ixen aqueixos milions? El club de Mestalla té un préstec obert amb l’entitat bancària de 155 milions d’euros, amb venciment a 2029 i que implica un pagament anual de 13 milions. Si la venda del club es produïra a l’esquena de Bankia, el club hauria d’abonar el que queda per pagar de préstec (116 milions d’euros) en un termini màxim de 30 dies, la qual cosa seria una catàstrofe monetària per al club, que no disposa d’ixos diners. A més, a ixos 116 milions haurien de sumar-se altres 9, que també resten d’un altre crèdit obert amb l’entitat bancària.

Per tant, ixe total de 125 milions d’euros també subjecta, en una certa manera, al València CF a un desencantat Peter Lim, que no sap que fer amb el club. Així que, tot i que els moviments existeixen i les preses de contacte han sigut reals, aquest procés es presenta llarg, costós i amb molts actors amb molt de poder en la seua última paraula.