La millor informació del ValènciaCF en valencià

ANIVERSARI: 50 anys del gol de Forment
,

ANIVERSARI: 50 anys del gol de Forment

COMPARTIR

728-90

Hi ha gols eterns, que es canten per sempre. Gols que el pas del temps mai aconsegueix silenciar. Hi ha gols que marquen generacions. Com el de Baraja contra l’Espanyol. Com el doblet de Kempes contra el Reial Madrid. Com el gol de Forment.

Mestalla, buit, guarda un silenci immaculat. La tranquil·litat que contemplen José Vicente Forment i Sergio Llorent quan treuen el cap pel vomitori contrasta amb el deliri aquella vesprada de 1971. Els dos protagonistes del gol de Forment, la jugada que va canviar el destí de la Lliga del 71, es retroben per viure la jugada en aquest reportatge especial de VCF MEDIA.

Va ser un diumenge com hui. Un 28 de març com hui, però el 1971. Faltaven quatre jornades per al final de la temporada i el València CF es trobava submergit en una ajustada lluita pel liderat al costat de Atlètic de Madrid i FC Barcelona. Cada punt podia ser decisiu.

El RC Celta visitava Mestalla i aguantava les envestides locals. S’acostava el minut 90 i l’1-1 semblava definitiu. Els prop de 60.000 valencianistes que ocupaven les grades es desesperaven davant la resistència visitant.

L’esperança s’esfumava quan Forment es va avançar al primer pal per rematar de cap un servei de córner botat per Sergio. Gol. Coixinets a l’aire. Salts d’alegria. Èxtasi total. Mestalla va embogir per cantar un gol que va ser decisiu per a alçar el títol de Lliga de 1971.

El gol de Forment s’ha convertit en un moment indispensable en la iconografia del valencianisme. Cinquanta anys després d’aquella vesprada, els seus dos protagonistes, José Vicente Forment i Sergio Lloret, es retroben per reviure el moment gràcies a VCF MEDIA i l’Associació de Futbolistes VCF.