La millor informació del ValènciaCF en valencià

Angloma: “Arribes a pensar que la teua pell és desagradable”
,

Angloma: “Arribes a pensar que la teua pell és desagradable”

COMPARTIR

728-90

Després de l’episodi de racisme que va sofrir Mouctar Diakhaby el passat diumenge a l’estadi Ramon de Carranza, el València ha defensat al seu futbolista i ha demanat una investigació sobre l’ocorregut. A més, una llegenda del València CF, Jocelyn Angloma, ha concedit una entrevista al club en la qual ha parlat sobre el racisme que ha sofrit ell en els camps de futbol.

És un tema molt greu. Cal estar amb Mouctar Diakhaby. Estes coses no han d’ocórrer. Passen estes coses i alguna vegada s’oblida que som homes. No hi ha més remei que denunciar això i crec que la gent canviarà.

Són insults que no volem escoltar. Estos homes que parlen així fan mal. Això és un tema mundial. En el futbol succeeix alguna vegada i això no es pot permetre.

És jove, però ha de tindre fe en si mateix. Cal estar fort mentalment. Sé que està passant per uns moments molt dolents, però cal tindre fe en si mateix i aprendre. No és el que volem, però estes coses ocorren i cal estar forta mentalment. I saber que els companys, el club i la gent estan amb ell.

El València CF ho ha fet bé i els clubs d’Espanya han de fer el mateix. És un tema molt greu i els insults racistes no es poden permetre en cap lloc del món. Cal posar remei i fer les coses perquè tot el món puga tindre una vida normal, no hi ha negres, blancs ni grocs, hi ha persones.

A mi m’ha tocat viure estes coses. Arribes a pensar que la teua pell és desagradable i no tens fe en tu mateix. És molt difícil. Crec que Mouctar l’està passant malament.

He viscut episodis de racisme quan vaig estar a Itàlia. A Espanya no, fora del camp una mica. Sóc un home com qualsevol altre i vull viure amb normalitat. Quan ocorren estes coses perds fe en tu mateix i no és agradable. Hem de lluitar. El València CF i la gent ha de lluitar contra el racisme.

Hem d’actuar pels xiquets. Perquè els xiquets poden créixer i saber que la vida és per a tot el món, que no importa el color. És un problema per a molta gent, no sols per als negres. Hem de lluitar. Els futbolistes són estreles, els xiquets creuen en ells i han de tindre una línia adequada.

Les coses no canviaran ràpidament, però cal lluitar per tindre un món millor. Cal fer alguna cosa. És complicat establir un protocol, però és el que volem. A França s’han jugat partits sense públic. No sé el que es pot canviar, sincerament.