La millor informació del ValènciaCF en valencià

Alemany suporta a Marcelino “a curt termini” i confirma que Batshuayi va a eixir.
,

Alemany suporta a Marcelino “a curt termini” i confirma que Batshuayi va a eixir.

Un Mateu Alemany menys amistós de l'habitual respón al voltant de la situació del club actual i moltes coses més.
COMPARTIR

728-90

El Director General del Valencia Mateu Alemany ha donat una roda de premsa plena de titulars, en la qual ha mostrat el seu suport clar a Marcelino García Toral “a curt termini”, i en la que ha garantit que Michy Batshuayi va a eixir en aquest mercat invernal. Alemany també ha confirmat que el club va a donar-li prioritat a la Lliga en deteriment de la Copa, però que quan arribe l’Europa League sí que ficaran tots els esforços en guanyar-la. L’assumpte de les parcel·les de Mestalla o l’estructura interna del club, han sigut altres dels temes dels que el Director General ha contestat

La roda de premsa completa:

P. Està el projecte supeditat a 90 minuts de joc davant el Valladolid? Aquest València que viu per damunt de les seues possibilitats, està preparat perquè Marcelino siga cessat?

R. El projecte no està supeditat al partit, no són a curt termini. És oportú i pertinent recordar l’èxit de l’ any passat, que això no s’oblide. Tinc l’obligació de tenir una perspectiva global i no puntual. El València està preparat per a tot, tenim la previsió econòmica per si l’equip no entra a la Champions. Cal esperar i veure. Treballem per no veure’ns sorpresos al mes de maig per una situació negativa, que es pot donar si no entrem a la Champions o almenys a Europa League.

P. Garanteix que Marcelino seguirà si no li guanyen el Valladolid?

R. Aquesta pregunta és un clàssic, però a mi no m’agraden les hipòtesis i parlar de “i si”. El que jo puc dir és que hi ha un present que mostra uns fets prou clars: tenim uns resultats que no esperàvem. El que puc dir és que el club no té previsió de prendre una decisió a curt termini en l’àmbit esportiu. L’entrenador té el nostre suport i els jugadors també.

P. Creu que l’equip està en crisi i que són necessaris algun tipus de canvis?

R. Objectivament els resultats són dolents i per tant hi ha una crisi de resultats òbvia que ens preocupa. Nosaltres des del club treballem tots junts per revertir això, jo només conec la fórmula del treball. Quan els resultats són dolents un ha de analitzar el “per què” i això és una cosa que nosaltres tenim ben analitzat. La competició ens exigeix ​​enllaçar bons resultats, som conscients. Dia a dia jo veig que el compromís de jugadors i cos tècnic és total. Tinc experiència en aquestes situacions, però no és per falta de compromís ni per falta de qualitat. Els resultats han de eixir, aquesta plantilla ens va portar a ser quarts l’any passat. A mi em sorprèn que encara no hàgim aconseguit enllaçar una ratxa de resultats positiva. Si veiés un escenari diferent actuaria de manera diferent.

P. Ha dit que a curt termini no es barregen decisions respecte a l’entrenador. Què és per a vostè el curt termini? ¿Marcelino estarà sí o sí el dimarts com a entrenador?

R. En el futbol tot va molt ràpid i tot és molt immediat, però jo tinc clar que tenim un gran entrenador i un gran equip, i per això tenim l’obligació de traure resultats. Si fora d’una altra manera ja hauríem fet canvis. Nosaltres vivim en el dia a dia i aquesta és la realitat que veiem, la situació que viu l’equip és molt estranya.

P. El futur de l’entrenador depèn únicament de tu?

R. Qualsevol decisió estratègica del club no depèn de mi, però sí que sóc el màxim responsable de l’àrea executiva. En els processos de decisió interna no sempre hi ha un consens des de l’inici de tots, sinó que s’arriba a aquest consens gràcies al debat i la discussió. Si jo estic açí assegut dient el que dic és perquè expose la posició del club. La decisió que els transmet que no hi haurà canvis a curt termini a la banqueta, és fruit del debat intern i és l’opinió del club, no només la meua.

P. Ha parlat amb Michy Batshuayi? Pensa que s’ha acabat la paciència amb ell com va dir Marcelino?

R. El terme fracàs no em sembla un terme correcte, l’avaluació de rendiment no la fem fins al final de temporada i no podems avaluar tots al mateix nivell. Batshuayi té una situació molt clara: en aquests moments estem negociant la sortida del jugador amb diversos clubs i espero que en les pròximes hores de concreti la sortida, el jugador coneix la situació i se li ha anat manifestant, esperem pel bé del jugador i del València s’aconsegueixi una solució el més aviat possible.

P. Si ix Batshuayi, arribaran jugadors en el mercat hivernal?

R. Tot és possible la nostra feina és conèixer tot el que el mercat pot oferir. Si incorporem a algú ha de ser un futbolista que ens convezca i que aporte molt a la plantilla. No és fàcil trobar el que busquem. No puc garantir que ho anem a fer però sí que li dic que estem treballant en això.

P. Vist com està el València, s’han posat en contacte amb entrenador?

R. No hem fet conctacto ni tenim previsió de fer-ho.

P. Fa 20 dies va dir “passe el que passe després l’Osca seguirà Marcelino”, i avui no és tan contundent. Què ha canviat?

R. Absolutament res, he estat molt contundent: no tenim cap previsió de canviar l’entrenador

P. Quines raons veu el consell d’administració de per què s’ha arribat a aquesta situació?

R. La contestació és complicada, jo no venia a explicar el per què estem aquí i no volem posar excuses, però hi ha elements objectius molt diferents que donen explicació al fet que el València no estigui obtenint els resultats: és una mica de tot, desencerts, fortuna, lesions de jugadors importants, dinàmiques difícils de canviar etc. Però hem de guanyar i només pensem en això.

P. En 5 dies el València juga dos partits a Mestalla, com valora el seu suport?

R. Jo crec que els professionals que estem al València hem de tenir molt clar el nivell d’exigència d’aquest club, que és estar a dalt. Entenc perfectíssimament que l’afició estiga disgustada, i fins al dia de hui i amb resultats no positius, l’afició ha tingut un comportament molt bo. Han mostrat el seu cabreig només en els dos últims partits i de cara al final d’aquest, i això és una cosa que agraeix doblement.

P. Encara no entenc el missatge de l’entrenador, si seguirà o no etc. Jo entenc que va amb el fre de mà perquè sap que hi ha un màxim accionista que pot decidir

R. Vostè vol que repetisca les contestacions que ja he donat. Vostè està expressant opinions seues i diu coses que jo no he dit, sinó especulacions. Ho repeteix: no tenim cap previsió de fer cap canvi. Marcelino té contracte fins al 2020 i el meu desig profund és que ho compleixi i el renovi.

P. Durant el mandat de vostè i amb Marcelino en el càrrec, l’entrenador tenia molt pes en les incorporacions, després de com estan rendint els fitxatges, pensa vostè a variar la forma d’incorporar jugadors?

R. A la 17-18 es van fitxar 6 jugadors i va ser un èxit, la temporada actual no ha acabat. Crec que el rendiment és col·lectiu tant de fitxatges com de tota la plantilla, no és que els fitxatges estiguin rendint malament, és que el rendiment de tota la plantilla està sent inferior al que s’esperava

P. S’ha cessat al responsable de l’acadèmia Luis Vicente Mateu. Per quins motius? Qui ha escollit el nou director de l’acadèmia?

R. És una decisió de club amb procediments interns. Hi haurà una reestructuració en el futbol base del València de cara a juny, tot i que el nivell ja és molt bo. Luis Martínez ocuparà aquesta posició i anem a preparar-nos perquè al juny hi hagi més variacions. El meu criteri sobre el futbol base o acadèmia és sobre futbolistes no sobre equips. L’èxit de l’acadèmia és que els del planter puguin accedir al primer equip, tota la resta són mitjans.

P. Aquesta crisi esportiva el porta a replantejar-se un disseny en el qual l’entrenador tingui tant poder?

R. La política de fitxatges és des del consens però amb important pes en l’opinió de l’entrenador, no podem variar criteris per mals resultats en 3 mesos.

P. Quina part de responsabilitat té Marcelino en què aquest sigui un dels pitjors València de la història?

R. Per valorar resultats d’una temporada al mes de gener no és l’idoni, però tots tenim la nostra quota de responsabilitat. L’entrendor té una quota molt important de responsabilitat en els èxits i en els fracassos, això està clar. Però no ens oblidem que aquí juguen els jugadors. Tots vam participar de manera directa o indirecta en els resultats.

P. M’agradaria que aprofundís en el mercat de fitxatges: Quants canvis creu necessaris?

R. El primer, la decisió de Batshuayi no té marxa enrere, eixirà. El segon, que no hi haurà molts moviments, el nivell de qualitat de la plantilla no és qüestionable i el club continua confiant en aquests jugadors. Estic convençut que amb aquesta plantilla els resultats arribaran, és una plantilla amb qualitat i compromís i això sempre dóna bon resultat. Ha de eixir.

P. En quina fase es troba ara mateix la situació de les parcel·les de Mestalla?

R. Es va confondre el que era la primera fase amb el final del procediment. Es van rebre moltes ofertes, ara estem en la fase de selecció d’ofertes, sobre el dia 15 de març estarem en condicions d’explicar totes aquestes ofertes, que han de ser vinculants, sí que els puc dir que sí que hi ha ofertes bastant interessants.

P. A més de la de Batshuayi es contempla una altra eixida?

R. Ara mateix no estem negociant amb ningú per cap jugador que no sigui el belga. Hem rebut llamades per alguns jugadors però ni hem obert la porta a la sortida

P. Hi ha hagut contacte amb Lim?

R. Estic en contacte constant amb Lim perquè la seva opinió és molt important. Està disgustat pels resultats

P. Com es valora la Copa del Rey?

R. La Copa és una competició que, malgrat ser important, caldria reflexionar sobre el seu format perquè està clar que hi ha poca assistència, els equips fan servir suplents etc. La competició necessita relfexionar. L’any passat sí vam fer un esforç important per aquesta competició perquè teníem marge per destinar recursos per a ella, aquest any la situació no té res a veure, el avaluem amb l’entrenador i això sumat a les lesions donem prioritat absoluta a la lliga. No tirarem la copa, però aquesta competició ens serveix per a les rotacions i perquè juguin joves. Amb aquestes condicions tractarem d’arribar el més lluny possible.

P. I l’Europa League

R. Aquesta competició si que és important interessant, molt atractiva i quan en el mes de febrer si tenim tota la plantilla sí que la competirem amb les millors condicions possibles

P. Quina sensació li transmet a vostè el futbol que desenvolupa el València en el que portem de temporada

R. Crec que tots podríem estar d’acord, en línies generals, en el bon nivell defensiu de l’equip, però també en la manca d’encert en la faceta golejadora. Crec que la manca de gol és el principal problema, arribarem a l’encert, estic convençut

P. Que balanç fa del temps que porta Pau Longoria?

R. Pau està fent un molt bon treball, és una persona molt implicada.

P. Ha hagut de frenar alguna mesura dràstica pel que fa a Marcelino?

R. No. No sóc qui per frenar una decisió si es pren.

P. En una entrevista que va concedir Murthy, va confessar que es lamentava de no haver venut jugadors a l’estiu, es lamenta vostè?

R. Jo sempre estic d’acord amb el meu president

P. Quina experiència té sombay com per coordinar el fubtol base?

R. Luis, el nou director de l’acadèmia va supervisar el procés de canvi de Som que té la nostra confiança total

P. El contacte amb Lim és directe o mitjançant Anil?

R. Depenent del día, però el contacte es directe i constant.

P. Vistes les variacions pressupostàries i de lliga, a l’estiu s’haurà de vendre més del previst?

R. Hi ha hagut variacions positives perquè no preveeimos les victòries de Champions. Pel que fa a la multa Europea, això ja està dotat en els nostres comptes i és un depòsit en garantia i no hi ha resolució definitiva i espero que sigua favorable a nosaltres, no hi haurà una gran variació

P. Batshuayi és una decisió ferma. Si les ofertes per Michy no fraguasen, com és l’escenari?

R. Les ofertes van a forjar, és evident que ell aquí no s’ha adaptat bé, però va tenir prou ofertes com perquè, per l’interès de tots, pugua eixir.

P. Què passa amb Aderllan Sants?

R. El jugador sap que ha de buscar una eixida i una solució. És clar que eixirà.

P. Què els queda als lesionats?

R. Guedes i Kondogbia estan dins dels terminis marcats i la cosa va molt bé i potser hagi fins i tot anticipació de terminis.

P. No se li dóna prioritat a la Copa però a la U.E.F.A. si. Aquesta decisió qui la presa? Com li explica a l’aficionat que hagi títols que no se’ls de prestigi?

R. Crec que és evident que no és el mateix nivell de prestigi una competició europea que una nacional. Això ho decideixen club i entrenador, a mi m’encanta la copa, però en cada circumstància un ha de mirar pels interessos del club. Si arribéssim en situació òptima en la lliga sí que aniríem a per aquest trofeu. Prioritzem la lliga per la situació que tenim i no podem fer errors

P. Quin perfil es busca per reemplaçar Batshuayi?

Tampoc hem decidit que anem a portar a un altre davanter perquè hi ha futbolistes que poden jugar aquí. Si es pot incorporar s’incorporarà, però no té per què ser un davanter.

P. Com està l’assumpte de Proxinos

El club ha estat avaluant la situació de Proxinos i veient tota la perspectiva, la decisió és que intentarem seure amb Generalitat i amb l’Ajuntament de Riba Roja per presentar-los una oferta per solucionar l’assumpte.