La millor informació del ValènciaCF en valencià

Alemany: “La nostra aposta és que la base del projecte siga créixer esportivament”
,

Alemany: “La nostra aposta és que la base del projecte siga créixer esportivament”

COMPARTIR
330-120

Des de que va arribar al València CF, Mateu Alemany va comprometre’s a fer una roda de premsa cada cert temps per a parlar de l’actualitat blanc-i-negra, i hui, el director general valencianista, ha tornat a compareixer davant els mitjans de comunicació. Sobre la taula, el Nou Mestalla, el FPF i el balanç econòmic del club, les operacions en el mercat de fitxatges d’estiu o la valoració sobre els aspectes més polèmics de la LFP. Estes han sigut les paraules de Mateu Alemany en la roda de premsa a l’estadi de Mestalla.

En quin estat es troba la tramitació de llicències del Nou Mestalla. Hi ha alguna novetat sobre el nou estadi?

Jo diria que la novetat fonamental és que Deloitte està treballant des de setembre. Prompte es van a produir moviments en el mercat immobiliari que és la base d’este procés. Però de moment, en si, no hi ha gens rellevant.

Després que el club haja donat pèrdues durant tres anys consecutius, es pot permetre el València un fitxatge com el de Guedes sense una ampliació de capital del màxim accionista?

Les xifres sobre pèrdues les reservem per a donar-les en junta general d’accionistes, que serà al desembre. Però sí, és indubtable que hi ha pèrdues, que s’arroseguen pels mals resultats esportius, per la falta de competició europea i per la pèrdua de valor d’alguns jugadors que ja no estan en el club. Per tant, el club ha fet un esforç extraordinari per no vendre, més enllà de Cancelo, i prioritzar per l’aspecte esportiu. Aprofite per a dir, entenem que el valor de la nostra plantilla ha tingut un increment extraordinari. Per açò, estem molt tranquils.

Quant a Guedes, nosaltres estem fiscalitzats per una control durísim, el Fair Play Financer més dur d’Europa. Ara bé, sobre eixe FPF, encara no hem consumit tot el recorregut, per tant, encara podríem fitxar un jugador de nivell al desembre. Per tant, no hem viscut al límit. A més, les operacions quan es valoren, cal fer-ho en el seu conjunt. Per exemple, primer pel nivell salarial del futbolista i després per quan i com es paga eixe traspàs. I eixa és la clau al fitxatge de Guedes. El primer pagament s’efectuarà l’agost de 2019, i a partir d’ací, sis anys. Açò suposa una facilitat extraordinària. És una operació molt, molt bona en tots els aspectes. I clar, no va a ser necessària l’ampliació de capital.

Amb estes operacions, les d’este estiu, seran necessàries les vendes de més futbolistes?

A vore, ho tornaré a repetir. Un dels paràmetres del FPF, quan la Lliga calcula quan et pots gastar en jugadors, és el benefici de la venda de futbolistes, enguany, la nostra estratègia és vendre jugadors o un jugador al final de la temporada. Però és un factor que sempre estarà present. Hi ha una altra alternativa, no fitxar, no gastar tant com el teu FPF, però tindràs menys potencial esportiu. Preferim tindre més potencial esportiu, vendre un futbolista per molt i poder comprar altres tres de bon nivell. Açò, traslladat a diversos anys seguits, ajuda a créixer a tots els nivells. De l’altra manera, l’equip no creix. La nostra aposta és créixer en l’àmbit esportiu, i a partir d’ací, créixer en la resta d’aspectes. Fem una aposta forta perquè l’èxit esportiu és la nostra base.

Quin grau de satisfacció té respecte als fitxatges? Han pogut fitxar sempre al pla A?

El pla doble A. A més dels fitxatges, l’altra qüestió era perdre a algun dels seus futbolistes importants. No solament estem satisfets pels fitxatges, la majoria formen part del pla inicial, sinó que a més, l’equip no ha perdut a cap futbolista fonamental. Els fitxatges són òptims en preu i en característiques esportives. Ha sigut un gran estiu. Vull agrair a tot l’equip que ha treballat este estiu en açò. I si sóc sincer, fa quatre mesos no em creia que poguérem tindre esta plantilla.

Quin grau de temor ha tingut respecte a l’eixida de Rodrigo Moreno? Hi ha hagut alguna oferta irrefrenable?

Crec que tots els que estem en el futbol teníem la sensació que, tal com està el mercat, hi havia una contingència sobre Rodrigo que en les últimes setmanes arribara una oferta irrefrenable, però nosaltres estàvem preparats per a açò, almenys entre cometes. Per sort per a tots, al final eixa opció no es va donar, és veritat que vam posar el llistó molt alt.

El Reial Madrid es va arribar a interessar per Rodrigo Moreno?

No, no hi ha hagut cap negociació. Jo he parlat de molts clubs.

La clàusula de Rodrigo es pot quedar curta?

Rodrigo va renovar el seu contracte fa set mesos i estem molt tranquils. En general, amb tots els blindatges fets en els últims mesos.

El València té alguna opció de recuperar a Abdennour en el mercat d’hivern?

La situació d’Abdennour està clara. És jugador de l’Olympique de Marsella, quan acabe la seua cessió, ja parlarem d’açò. Ell no va voler eixir de l’Olympique, ja coneixia la seua situació.

Parejo seguix sense renovar, hi ha algun avanç?

És el nostre capità, espere que estiga molts anys més amb nosaltres. No puc dir-li res més.

Li deixa tranquil el rendiment de Piccini, li deixa tranquil la banda dreta?

Ens sentim molt satisfets de la confecció de la plantilla. Estem bé, tenim un equip molt equilibrat.

Ha rebutjat alguna oferta important per algun dels jugadors importants?

Tots poden suposar que hi havia interés per molts futbolistes del València. Diguem que vam posar llistons molt alts, sí que hi ha hagut ofertes, però per unes coses o unes altres, no les hem acceptat.

Es va a ampliar la secretaria tècnica amb Longoria?

Hi ha hagut alguna xicoteta variació, però la tenim completa.

La raó de la compra de Murillo, per què?

A Murillo realment el comprem des del principi. Era la mateixa operació que amb Simone, en el moment que el segon any de cessió debutara amb el club, havíem de comprar-ho. La venda de Simone Zaza ja s’ha fet efectiva per això, ja ha debutat amb el Torino. El de Murillo, simplement, era una formalitat. A Itàlia tenen les seues maneres de salvar el FPF.

La postura del València respecte a jugar als Estats Units, quina és?

És el mateix tema que el dels horaris. Si les televisions paguen el que paguen, i els clubs ingressem el que ingressem, … Doncs açò té una contrapartida. Un pas més és jugar als Estats Units, però crec que de moment és només un experiment. Cal valorar-ho des d’un punt de vista general i comptant amb totes les parts, però repetisc, no es fa per capritx, cal tindre una visió global. Per sort, de moment, no ens toca a nosaltres.

S’atrevix a donar una data per a començar amb les obres del nou estadi?

Mentre no existisca un finançament concret per a l’estadi, no es començaran les obres. Estem condicionats, primer, al fet que hi haja una oferta important per Mestalla i dos, a tindre un finançament transitori fins esta venda dels terrenys de Mestalla.

Este estiu s’ha fet el corresponent pagament de l’amortització a Bankia?

Sí, el València ha complit amb tots els seus compromisos.

Com veu el grup de la Champions? Li preocupa?

Em preocupa el Betis. El de la Champions ja vindrà després. La Lliga és la nostra prioritat, en part, perquè encara no hem guanyat.

Com ha acollit l’aficionat la prohibició de fumar?

Crec que ha sigut bona. Però crec que existix un pensament general ja sobre el fum dels fumadors. Crec que bastant bé.

El FPF que queda es guarda per a fitxar a l’hivern?

Nosaltres sempre haurem de reservar una certa part del FPF per al que pugues necessitar al gener. Pot haver lesions, mals resultats, … És simplement tindre una certa capacitat de maniobra.

El València té opció de compra sobre Ricardo Campos, jugador del Mestalla?

Sí, tenim una opció de quedar-nos el futbolista. Tindre jugadors cedits sense opció que es quede en el València no serà la nostra manera d’operar.

Com l’afecta la investigació oberta a Cheryshev?

M’afecta que hi ha coses que no entenc. No tenim notificació de cap tipus, ni nosaltres ni el mateix jugador. Ha passat tot tipus de controls ací, en la seua Selecció, en el Mundial, en el Villarreal, … Crec que és un error de transcripció. Res més. Hem parlat amb els metges de Villarreal i de la Federació Russa i pensen com nosaltres.

Alguna novetat sobre la possible sanció FIFA?

No, cap.

L’objectiu del València ara mateix?

El meu objectiu és guanyar el dissabte al Betis. Ací es va dia a dia.

Què va passar amb la renovació de Marcelino?

Sabem que no existix cap dubte que és l’entrenador perfecte per a seguir en el València. Des de gener estem parlant amb el seu agent i amb ell sobre esta ampliació de contracte. Vaig entendre que Marcelino poguera esperar al moment oportú, i així va ser. Vaig dir en el seu moment octubre perquè tampoc anava a posar-me una cotilla innecessària.

Com està la relació amb l’Ajuntament de València?

Ara com ara, pense que estem en termini de complir amb els acords amb l’Ajuntament. El mercat a València està en el punt òptim, i per açò crec que en els pròxims mesos pot haver novetats.

Quin balanç fa de la campanya d’abonaments?

Només puc donar les gràcies. Ha sigut impressionant, i significa que confien en el club i en el treball que s’està fent. Ha sigut un encert ajuntar totes les competicions, fer l’abonament total. Estem molt contents i creem que ells també, gràcies.

És fonamental estar en Champions l’any que ve? Per això es prioritat la Lliga?

Sí, i no és alguna cosa que ens passe només a nosaltres. La Champions és súper atractiva, i és normal il·lusionar-se. Però per a nosaltres, la competició sobre la qual basem el projecte és la lliga, si no jugues bé en la lliga, la resta no arriba.

El màxim de les variables de Guedes són 17 milions?

No puc dir-li-ho perquè hi ha un acord de confidencialitat. Depén del rendiment en els pròxims sis anys del jugador.

Mateu Alemany ha de renovar amb el València? Quant temps va estar?

Açò no és una qüestió important. Si estic ací, és perquè tinc la confiança de la propietat. No sé quant temps m’aguantaran.

Quina és la situació del València amb Aderllan Santos?

És diferent de la d’Abdennour, Santos està jugant en la lliga brasilera. I açò és una bona notícia, acaba contracte al desembre i ha de vindre al València, però vorem què succeïx al final.